با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
کتاب "ریاضیات انتخاب" نوشته ایوان نیون (ترجمه علی عمیدی و بتول جذبی) یکی از کتاب هایی است که در زمسنه ریاضیات به زبانی ساده و قابل فهم نوشته شده است و می تواند مورد استفاده ی دانش آموزان، دانشجویان و علاقمندان به ریاضیات قرار گیرد.
فایل الکترونیکی این کتاب توسط همکار عزیزمان جناب آقای عادل نقدی جهت استفاده علاقمندان، به سایت ریاضی سرا ارسال گردیده است که در ادامه مطلب قابل دانلود است.
امروز در علوم پایه و مهندسی به دفعات نیاز به جمع آوری اطلاعات در مورد مجموعههایی از اشیا و یا انسانها داریم که این امر بر عهده علم آمار میباشد و با کمک آمار میتوان اطلاعات جمع آوری شده را به صورتی منظم گرد آوری نمود بطوریکه بتوان با یک نگاه اجمالی به نتایج بدست آماده یک دید کلی نسبت به کل دادهها بدست آورد. علم آمار، خود مبتنی است بر نظریه آمار که شاخهای از ریاضیات کاربردی به حساب میآید. در نظریهٔ آمار، اتفاقات تصادفی و عدم قطعیت توسط نظریهٔ احتمالات مدلسازی میشوند. در این علم، مطالعه و قضاوت معقول در بارهٔ موضوعهای گوناگون، بر مبنای یک جمع انجام میشود و قضاوت در مورد یک فرد خاص، اصلاً مطرح نیست. از جملهٔ مهمترین اهداف آمار، میتوان تولید «بهترین» اطّلاعات از دادههای موجود و سپس استخراج دانش از آن اطلاعات را ذکر کرد. به همین سبب است که برخی از منابع، آمار را شاخهای از نظریه تصمیمها به شمار میآورند.
همچنین احتمال یکی از چندین واژهای است که برای دانسته یا پیشامدهای غیر مطمئن به کار میرود و کم و بیش با واژههایی مانند ریسک، خطرناک، نامطمئن، مشکوک و بسته به متن قابل معاوضهاست. شانس، بخت، امتیاز و شرط بندی از لغات دیگری است که نشان دهنده برداشتهای مشابهی است. همانگونه که نظریه مکانیک به تعاریف دقیق ریاضی از عبارات متداولی مثل کار و نیرو میپردازد، نظریه احتمالات نیز تلاش دارد تا مفاهیم و برداشتهای مربوط به احتمالات را کمی سازی کند.